FAQ

Tilmelding

Hvad skal man gøre for at blive tilmeldt som frivillig hos jer?
I menuen Tilmelding skriver du dine kontakt informationer. Vi vil herefter sende dig en bekræftelse på mail. Samtidig vil vi sende dig vores kontooplysninger hvor depositum på 1000 kr. skal indbetales til. Først når vi har modtaget pengene vil du være tilmeldt.

Hvorfor skal der betales depositum?
Desværre har vi oplevet at folk er blevet væk fra deres vagter når de har været tilmeldt som frivillige. Vi bruger meget tid på at skaffe nye medarbejdere og skal betale for “udrykning” på de tidspunkter hvor vi ikke kan stille med det lovede antal personer. Derfor bliver vi nødt til at opkræve et depositum.

Er der risiko for at miste sit depositum fordi der ikke er plads til mig som medarbejder?
Nej, vi vil kun bede dig om at indbetale depositum hvis vi kan garantere dig en plads som frivillig. Du vil derfor aldrig kunne miste dit depositum fordi der er for mange tilmeldinger.

Hvornår får jeg depositummet tilbage?
Dukker du op på alle dine vagter og udfører det lovede arbejde, får du selvfølgelig hele dit depositum igen når festivalen er slut. Vi overfører pengene til den konto du angav under tilmeldingen. Dukker du derimod ikke op på alle dine vagter, vil du miste dit depositum. Derudover vil Roskilde Festival sende dig en regning på 3.500 danske kroner, og du mister muligheden for at være frivillig på Roskilde Festival igen.

Hvis jeg ombestemmer mig, kan jeg så få mit depositum retur?
Som udgangspunkt er din tilmelding bindende. Derfor vil vi ikke automatisk returnere dit depositum hvis du melder fra før festivalen. Vores depositum er blandt andet til for at sikre at vi ikke skal bruge tid på at finde nye medarbejdere når vi har registreret dem vi skal bruge.

Hvis vi er flere der tilmelder os som kender hinanden, kan vi så arbejde samtidig?
Ja, vi gør alt hvad vi kan for at dem som kender hinanden arbejder samtidig. Det er klar at hvis i er 10 der kender hinanden og vi kun har 8 på vagt af gangen er opgaven umulig. Men vi er helt med på at det er meget vigtigt at folk der kender hinanden har vagter samtidig.

Hvornår får jeg min vagtplan?
Det gør du først ca. en uge før festivalen. Grunden hertil er, at vi gerne vil give dig den bedste vagtplan overhoved. Dette betyder, at vi lader dig komme med ønsker til hvornår du helst vil havde vagter, og specielt hvornår du ikke ønsker vagt. Da programmet til festivalen først kommer meget sent, kan vi ikke lave planen før.

Arbejdet

Må jeg være påvirket på min vagt?
Nej, du må ikke være påvirket af alkohol eller andre euforiserende stoffer når du er på vagt.

Hvad hvis jeg bliver syg?
Hvis du bliver syg før eller under festivalen, og du ikke mener at kunne arbejde på dine vagter, skal du hurtigst muligt kontakte os, og aftale hvordan vi kan få fat i dit armbånd. Vi blive nødt til at få dit armbånd så vi kan give det videre til en som kan arbejde på dine vagter. Overholdes dette ikke mister du dit depositum.

Hvordan er jeg dækket hvis jeg kommer til skade under arbejdet for jer?
Alle frivillige er dækket af en lovpligtig arbejdsskadeforsikring, der er tegnet
af Roskilde Festival.

Er arbejdet fysisk hårdt?
Arbejdet er ikke fysiks krævende. Men du kommer til at stå og gå i størstedelen af den tid du er på vagt. Du er på vagt 8 timer af gangen og forventer derfor at du har et normalt godt helbred.

Praktiske oplysninger

Hvordan får jeg fat i jer under festivalen?
Under festivalen vil vi havde en vagttelefon som altid er åben. Den vil gå på skift mellem de ansvarlige, så du ved ikke hvem du lige får fat i, men du kan være sikker på at personen du kommer i kontakt med kan svare på dit spørgsmål. Telefonen vil også være åben før festivalen, men dog kun i enkelte tidsrum. Når festivalen nærmer sig vil disse tidspunkter samt nummeret blive offentliggjort for vores medarbejdere. Der vil ikke blive svaret på e-mail under festivalen.

Skal man sove i samme lejr som jer?
Nej, du bestemmer helt selv hvor du sover på festivalen. Vi forventer kun at du møder op på dine vagter, og ellers må du lave lige hvad du vil under festivalen. Du har dog som medarbejder ret til at købe adgang til medarbejdercampen hvis du ønsker det.

Kan jeg det samme med et medarbejderarmbånd som folk der køber billet?
JA, du har adgang til alle de samme områder som folk der har købt billet. Du kan endda i enkelte tilfælde komme ind steder, hvor folk med billet ikke kan komme ind.

Hvad sker der hvis jeg ikke dukker op på mine vagter?
Ud over du selvfølgelig mister dit depositum til os, vil du blive opkrævet et gebyr på 3.500kr direkte fra Roskilde Festival.

Basecamp

Må jeg lade min mobil op i Basecamp?
Ja det må du gerne, så længe du tager hensyn til at folk der skal på vagt har første ret til strømstik, og at du ikke piller stik ud til køleskabet!

Må jeg lade et bilbatteri op i Basecamp?
Okay det spørgsmål bliver ikke stillet tit, men nej det må du ikke.

Må jeg sove i Basecamp?
Nej, Basecamp er et område hvor du kan opholde dig når du ikke er på vagt, og hente mad når du skal på vagt, men du kan ikke sove der. For at sove må du finde en plads på campingområdet eller købe adgang til medarbejdercampen.