Arbejdet

På Roskilde Festival kan vi komme til at have forskellige opgaver. Det kan være f.eks. service vagt, portvagt eller brandvagt. Herunder beskriver vi en typisk opgave som portvagt. Vi kommer ikke til at arbejde i boder eller madsteder.

Opgaven som portvagt

Det er typisk ikke en fysisk port eller dør, men et begreb som beskriver et sted hvor der kræves gyldig adgangstegn for at passere. Det er dig der tjekker armbånd og sørger for at det kun er folk eller biler med gyldigt adgangstegn der kommer igennem.

Når du står vagt i en port skal du sørge for at det går rigtigt til. Du er dog ikke en dørmand og kommer aldrig til at tage fat i folk. Du er festivalens ansigt udadtil, og langt de fleste opgaver kan klares med et smil. Folk ved godt hvilke porte de kan komme igennem, så jobbet kan faktisk gå hen og blive helt hyggeligt. I står altid mindst 2 personer sammen.

En port har som hovedregel åben i 24 timer i døgnet og åbner når festivalen åbner lørdag og lukker først mandagen efter festivalen. Der er dog en masse undtagelser, men det har vi styr på, og det kommer du også til. Det kræver ingen særlige forudsætninger at arbejde som portvagt, for vi skal nok sørge for at du får udførlig beskrivelse af din arbejdsopgave. Så opgaven kan løses af alle.

Hvor er arbejdet?

Arbejdet er i år omkring område P

Hvad kræver vi af dig?

Du får tildelt 4 vagter af ca. 8 timers varighed og det er som hovedregel ikke tilladt at havde 2 vagter i forlængelse af hinanden.

Det er et krav fra Roskilde Festival at du er 18 år gammel når festivalen åbner. Det er samtidig et krav at du er ædru og vågen på dine vagter og at du ikke indtager hverken alkohol eller euforiserende stoffer når du er på vagt. Husk at du er Roskilde Festivals ansigt udadtil, så vi forventer at du opfører dig ordenligt når du er på arbejde.

Vi afholder et møde i ugen op til festivalens start hvor det forventes at du deltager. Det tager et par timer, og afholdes typisk en hverdagsaften. Her vil du også få udleveret dit armbånd.

Det forventes samtidig at du gennemfører et sikkerhedskursus over nettet som Roskilde Festival har lavet. Du ser nogle videoer, læser noget tekst samt skal svare på nogle kontrolspørgsmål. Formålet er at alle portvagter får en fælles reference for nogle af de elementære færdigheder. Hvordan tjekkes armbånd, hvordan bruger man en walkie-talkie osv. For langt de fleste kan dette gennemføres på under 2 timer.